Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!


Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΟ 24.710 ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ ΔΥΟ!
10.000 OFF SHORE, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ 34!
ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!


Συγκλονιστικά στοιχεία, όσον αφορά την έκταση και το βάθος της φοροδιαφυγής, προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή (την Παρασκευή 11/10).
Ο υπουργός οικονομικών, αφού δεν παρέλειψε να ταυτιστεί με το μνημόνιο όπου το χαρακτήρισε ως «μοναδικό κείμενο πολιτικής», παρουσίασε στο κοινοβούλιο τα εξής στοιχεία για από τη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής:
-Εμβάσματα στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011
Εστάλησαν 24.710 επιστολές για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επελέγησαν 336 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν 2 έλεγχοι (!) και βεβαιώθηκαν 5 εκ. ευρώ.
-Ακίνητα στη Βρετανία:
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 136 φορολογούμενων, δόθηκαν εντολές ελέγχου για 84, ολοκληρώθηκαν 20 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν μόνο 162.000 ευρώ.
-Κατόχους ταχύπλοων στην Ολλανδία:
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 136 φορολογουμένων, δόθηκαν εντολές ελέγχου για 14, προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις για 8. Οι υποθέσεις ακόμα βρίσκονται στο στάδιο του ελέγχου.

ΕΣΟΔΑ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

-Off Shore: 
επιλέχθησαν 332 (από τις 10.000 που είπε ο Γ. Στουρνάρας ότι υπάρχουν), δόθηκαν εντολές ελέγχου για 163, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για 34 και βεβαιώθηκαν περίπου 40 εκ. ευρώ.
-Διασταυρώσεις στοιχείων από τα αρχεία των ΔΥΟ και του TAXIS:  
εντοπίσθηκαν 2.323 υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.800 εντολές ελέγχου, ολοκληρώθηκαν μόλις 329 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μόνο 36 εκ. ευρώ.
-Λίστα Λαγκάρντ και Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο:  
οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη…

Αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις προκάλεσε, τέλος, το γεγονός πως μετά την παράθεση των απογοητευτικών αυτών στοιχείων, ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε πως η "προσπάθεια" αυτή, που γίνεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, είναι περίπου ίση με την προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια!


Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ"

Με τη φράση "χωραφάκια" χαρακτήρισε ο Γ. Στουρνάρας, τα αγροτεμάχια που φορολογούνται, θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει το πρόβλημα και την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.
Τόνισε, μαλιστα, πως η φορολογική επιβάρυνση θα είναι "ελαχιστότατη", της τάξης των 10-20 ευρώ ακόμα και για τα μεγάλα αγροτεμάχια, ξεχνώντας εύκολα και βολικά για την κυβέρνηση και για τον ίδιο, πως ο φορολογούμενος πολίτης, που έχει εδώ και καιρό εξαντληθεί οικονομικά από την ύφεση και τη λιτότητα, δεν υπολογίζει τον κάθε φόρο ξεχωριστά (αν είναι μικρός ή μεγάλος) αλλά το άθροισμα της φορολογικής επιβάρυνσης για το οποίο είναι υπόχρεος.


ΠΗΓΗhttp://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *