Σάββατο 20 Απριλίου 2013

"ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ


Αναζητείται στρατόπεδο, για κέντρο κράτησης κρατουμένων για οικονομικές υποθέσεις


Επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Βουλή, δια του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη, ότι αναζητείται στρατόπεδο στην Αττική για την κάλυψη αναγκών κράτησης.



“Μέσα στις αγροτικές φυλακές θα δημιουργηθούν οι νέες ήπιες δομές που θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι χαμηλής παραβατικότητας που εκτίουν ποινή μέχρι 2 ετών” τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στη Βουλή.
Όπως επεσήμανε μέχρι να δημιουργηθούν αυτές οι ήπιες δομές το υπουργείο ψάχνει προκειμένου να διαμορφώσει άλλους χώρους, ανάμεσα σε αυτούς και στρατόπεδα στην Αττική.
Μάλιστα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε, ως παράδειγμα δομή που υπάρχει στην Κασσάνδρα, η οποία έχει κατασκευαστεί για τοξικομανείς και είναι κλειστή. «Θέλουμε να την ανοίξουμε να δούμε αν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για προσωρινή φύλαξη», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.
Πέραν αυτών ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως το 67% του πληθυσμού των φυλακών είναι αλλοδαποί, λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. “Εάν δεν τους είχαμε τότε οι φυλακές θα έφταναν και θα περίσσευαν για τους Έλληνες κρατουμένους” και συμπλήρωσε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με τον Αλβανό ομόλογό του προκειμένου οι Αλβανοί κρατούμενοι να μεταφέρονται από τα ελληνικά στα αλβανικά σωφρονιστικά καταστήματα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα απαιτείται η συγκατάθεση του κρατούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *