Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άδ. Γεωργιάδης: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο»




«Ντροπή» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως εκπροσωπεί τον... ιδιωτικό τομέα καθώς και ότι «έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο».
«Το νοσοκομείο δεν κλείνει, αλλάζει χαρακτήρα», δήλωσε μιλώντας στο Mega. «Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση, για λίγες μέρες σταματά να λειτουργεί. Θα υπάρξει αναστάτωση για λίγες μέρες. Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», είπε απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Πολυκλινικής Αθηνών, Χριστίνα Ράπτη, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από το σχέδιο ακόμη».
Από την πλευρά της η κ. Ράπτη απάντησε πως «είναι εγκληματική πολιτική αυτή που εφαρμόζεται σήμερα. Δεν θα ήμασταν αρνητικοί αν γινόταν με υποδομή και οργανωμένο σχέδιο. Δε θέλουν απλά να υπάρχει δημόσια υγεία».
«Αρχίζει να καταντά και λίγο κουραστικό αυτό», απάντησε ο υπουργός. «Κάνετε αυτή τη φασαρία. Ντροπή σας από ένα σημείο και έπειτα. Σιγά τα ωά. Σας βαρεθήκαμε. Ο λαός εμάς ψήφισε. Να αποδεχθείτε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Ο λαός αποφάσισε, εξέλεξε εμάς και εφαρμόζουμε το σχέδιο. Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο. Όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, εσείς μετακινείστε ένα χιλιόμετρο. Ντροπή σας. Δείξτε ότι καταλαβαίνετε την κοινωνία. Αυτοί οι εργαζόμενοι που βλέπετε εκεί, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».
Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.
Αναδημοσίευση από το The Press Project

ΠΗΓΗhttp://www.ertopen.com


Δύο σχόλια πάνω στα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας:
1) Κατά τον κ. Γεωργιάδη αφενός ένα νοσοκομείο πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ένα μαγαζί και αφετέρου η λειτουργία της Δημοκρατίας αρχίζει και σταματά στις εκλογές! Δηλαδή, κατ' αυτόν, δεν έχει καμία σημασία με ποιο πρόγραμμα και με ποιες υποσχέσεις κάποιος εξελέγη και αν τήρησε τις υποσχέσεις του ή εξαπάτησε τον λαό και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ελέγχεται ούτε γι' αυτό, αλλά ούτε και για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος κατά το διάστημα που κυβερνά. Προφανώς, κατ' αυτόν, η λαϊκή εντολή είναι λευκή, δηλαδή βγείτε και κάντε ό,τι θέλετε και όχι βάσει του εκλογικού προγράμματος και των εξαγγελιών! Εμείς πάντως, ακόμα περιμένουμε την "επαναδιαπραγμάτευση" και τη μία και μοναδική εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο! 
2) Όπως και ο ίδιος λέει, κυβερνά όποιος ψηφίζεται από το λαό. Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να συγκυβερνά γιατί ο λαός δεν το ψήφισε αλλά ούτε και η Ν.Δ. θα έπρεπε να έχει τις 50 βουλευτικές έδρες που πήρε ως bonus λόγω εκλογικού συστήματος και όχι από πραγματικές ψήφους του ελληνικού λαού. Χωρίς αυτές τις έδρες, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν θα είχε δικαίωμα να κυβερνά και να κάνει αυτά που κάνει σήμερα!
Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ψήφισε αντιμνημονιακά, κάτι που προφανώς θέλει να ξεχάσει ο μνημονιακός κ. Γεωργιάδης. 

Αντιμνημονιακό Μέτωπο Σαρωνικού  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *