Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Credit Suisse: "Λιγότερες πλέον οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ"!

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, ενώ τα εγχώρια "παπαγαλάκια" μας βομβαρδίζουν συνεχώς με κινδυνολογίες και καταστροφολογίες, ανάλογες με εκείνες πριν την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την Κύπρο, οι πιο αποστομωτικές απαντήσεις στα επιχειρήματά τους έρχονται από το εξωτερικό! Αυτή τη φορά από Credit Suisse!

Η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ στους επόμενους 12 μήνες είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι εκτιμούν οι αναλυτές της αγοράς. Πρακτικά για τους επόμενους 12 μήνες δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αποχωρήησει από την ευρωζώνη", αναφέρει σε ανάλυσή του ο ελβετικός κολοσσός Credit Suisse και εκτιμά ότι οι πιθανότητες για την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι να βγει από το ευρώ στο επόμενο έτος.
"Τώρα - σημειώνουν οι Ελβετοί αναλυτές - οι πραγματικές πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που υπήρχαν πριν από ένα χρόνο. Είναι δύσκολο να αφεθεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, από την στιγμή που μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα το "βούλιαγμα" και άλλων οικονομικών της ευρωζώνης.
Πέρσι ήταν περισσότερες από τις μισές οι πιθανότητες να εγκαταλείψει η Ελάδα την Ευρωζώνη κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια. Τώρα είναι ακριβώς 50-50. Πριν ένα χρόνο θα μπορούσε ίσως να ελεγχθεί το χάος που θα προκαλούσε μια ελληνική ευρωέξοδος, εφέτος θα ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου να μολυνθούν και οι άλλες οικονομίες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως η Ισπανία και η Πορτογαλία".
Και καταλήγουν:

"Θεωρούμε πως όσοι έχουν αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη", αναφέρει η Credit Suisse, η οποία εκτιμά επίσης ότι "Η έκβαση των επόμενων εκλογών 2012 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη και δεν αποκλείεται να έρθει στην εξουσία ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *