Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η "ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ



ENOTHTA_SARONIKOU_LOGO

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογός μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», υλοποιώντας έναν από τους βασικούς στόχους του, αυτόν της ενημέρωσης των πολιτών – δημοτών για μείζονος σημασίας ζητήματα, διοργανώνει την 22 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σαρωνικού, την πρώτη «ανοικτή» – δημόσια ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ – ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ» και ομιλητές τους α) Σπύρο Λαβδιώτη (οικονομολόγο), β) Παναγιώτη Ήφαιστο (Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς – Τμήμα Διεθνών Σχέσεων) και γ) Simone Le Baron (γλωσσολόγο, εμπνευστή της ιδέας του «Νεοφιλελληνισμού» και άριστη γνώστη της ελληνικής γλώσσας).

Μετά τις ενημερωτικές ομιλίες, θα δοθεί ο λόγος στους πολίτες για να θέσουν τα ερωτήματά τους και να διεξαχθεί μία «ανοικτή» – δημοκρατική συζήτηση.

Οι ομιλητές θα δώσουν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα, τα οποία απασχολούν όλους τους πολίτες και για τα οποία έχει σκοπίμως αναπτυχθεί μεγάλη παραπληροφόρηση:

- Οικονομική κρίση ή μεθόδευση;

- Ποια είναι τα αίτια της σημερινής κατάστασης;

- Ευρώ ή δραχμή;

- Τί συνεπάγεται η συνέχιση της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής των μνημονίων και τί η επιστροφή στη δραχμή;

- Πότε και με ποίο τρόπο μπορεί να γίνει η επιστροφή στη δραχμή;

- Πώς μας αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό;

- Ποιους εξωτερικούς κινδύνους αντιμετωπίζουμε;

- Τι σημαίνει ανάπτυξη και πώς μπορεί να επιτευχθεί σε τοπικό και εθνικό επίπεδο;

- Ποια η σημασία της αυτοδύναμης ανάπτυξης και της αυτοοργάνωσης των τοπικών κοινωνιών;

- Ποιος ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην έλλειψη ορθής και αντικειμενικής πληροφόρησης των πολιτών ή ακόμη και στη δημιουργία πλάνης και φόβου στους πολίτες;

Αγαπητοί συμπολίτες μας, η γνώση είναι δύναμη. Μόνο ο καλά ενημερωμένος πολίτης έχει τη δυνατότητα να λάβει τις πιο ορθές αποφάσεις για το μέλλον του, το μέλλον της οικογενείας του, το μέλλον των συμπολιτών του και το μέλλον της χώρας του. Έχετε τη δυνατότητα να αποτινάξετε την όποια πλάνη και την όποια άγνοια έχετε για τα μείζονα ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν στην εκδήλωση. Βιώνουμε, ως πολίτες και ως χώρα, κρίσιμες στιγμές, οι οποίες απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις από τον καθένα μας. Δεν χωρούν πλέον άλλα σφάλματα και άλλες δικαιολογίες. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να μοιραστούμε όλοι τις γνώσεις μας, τις απορίες μας και τις αγωνίες μας για ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

enotitasaronikou.wordpress.com

ΠΗΓΗ : http://enotitasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *