Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

Απτόητοι συνεχίζουν οι Πορτογάλοι στο Αντιμνημόνιο


Πορτογαλία: Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε 40 πόλεις.
Ο υπουργός Οικονομικών Βιτόρ Γκασπάρ παραδέχτηκε ότι “νέα και απρόσμενα στοιχεία” καθιστούν αναπόφευκτες νέες περικοπές.
Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε πάνω από 40 πόλεις της Πορτογαλίας μετά το κάλεσμα κινήματος, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες διαδηλώσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.
Οι διαδηλώσεις οργανώνονται από το κίνημα της 15ης Σεπτεμβρίου, όπως ονομάστηκε, και κύριος στόχος του είναι η τρόικα, οι οποία βρίσκεται στη Λισαβόνα για να ελέγξει τα μέτρα που εφαρμόζει η πορτογαλική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011.
“Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση”, δήλωσε χθες Παρασκευή ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Νούνιο Ράμος ντε Αλμέιδα.”Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική”, τόνισε.

Το κίνημα
είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό: στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.
Ο υπουργός Οικονομικών Βιτόρ Γκασπάρ παραδέχτηκε ότι “νέα και απρόσμενα στοιχεία” καθιστούν αναπόφευκτες νέες περικοπές στις δαπάνες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τελευταία της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας στην Πορτογαλία για το τρέχον έτος θα υπερβεί το 16,4%, ενώ το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 124,7% του ΑΕΠ το 2014.
Πληροφορίες από ΣΚΑΙ



Οι διαδηλωτές, σήμερα στη Λισσαβώνα, τραγουδούν το Grândola Vila Morena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *