Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

“ΧΑΡΑΤΣΙ” ΔΕΗ: ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


EAD2
Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρειος Πάγος. Με την αριθμ. 227/2012 απόφαση, την οποία εξέδωσε, κινήθηκε στα χνάρια τού Συμβουλίου τής Επικρατείας, υιοθετώντας, επί τής ουσίας, τους απαράδεκτους και εκβιαστικούς ισχυρισμούς τής Κυβέρνησης. Πρόκειται για μία απόφαση με, ουσιαστικώς, πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια. Η απαράδεκτη – αόριστη χρήση τής έννοιας τού “δικαίου τής ανάγκης”, στο όνομα τού οποίου “δικαιολογείται” ή “συγχωρείται” κάθε παραβίαση τού Συντάγματος, αποτελεί το άλλοθι για τη “νομιμοποίησή” των παραβιάσεων αυτών και για εκδήλωση συμπεριφορών όπως αυτή τού Υπουργού Οικονομικών (βλ. 1) ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ – Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ – Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ & 2) Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με δημοσιεύματα περί μη εκτέλεσης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για είσπραξη Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).
Πώς είναι δυνατόν οι κ.κ. δικαστές τού Αρείου Πάγου να θεώρησαν βάσιμους τούς ισχυρισμούς τής Κυβέρνησης, όταν όλοι μέχρι σήμερα οι ισχυρισμοί και οι προβλέψεις τών τριών Κυβερνήσεων τών Μνημονίων έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα και οι πολιτικές τους έχουν αποτύχει και οδηγούν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή (βλ. εκθέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά ακόμη και τις προβλέψεις τών ίδιων τών προϋπολογισμών τού Κράτους);
Ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο τής Επικρατείας ας ξεκαθαρίσουν ευθέως εάν υπάρχει Σύνταγμα, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται ή αν αυτό έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από το “δίκαιο τής ανάγκης”, ώστε οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν εάν έχει νόημα να προσφεύγουν πλέον στη Δικαιοσύνη ή εάν ο κάθε πολίτης πρέπει να αρχίσει να επικαλείται και να εφαρμόζει το δικό του “δίκαιο ανάγκης”, προκειμένου να επιβιώσει (το δικαίωμα στη ζωή είναι υπέρτατο και προστατεύεται από το Σύνταγμα).
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους αξιότιμους κ.κ. δικαστές τού Αρείου Πάγου, ότι παρόμοια επιχειρήματα επικαλέσθηκε και επικαλείται η Κυβέρνηση και για τη μείωση τών αποδοχών τών δικαστικών λειτουργών. Πλην όμως σε αυτή την περίπτωση ο Άρειος Πάγος έσπευσε να κρίνει ως αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Σε κάθε περίπτωση, με αυτή την απόφαση επιβεβαιώνεται το ρήγμα μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων δικαστών, αλλά και η πλήρης απομάκρυνση σημαντικού μέρους τού δικαστικού κλάδου από την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΠΗΓΗ - http://eadikigoroi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *