Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελίες Φωτόπουλου για το ποιοί δεν πληρώνουν χαράτσι

Καταγγελίες για εταιρίες που δεν πληρώνουν το χαράτσι έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. "Ψευδή τα στοιχεία" απαντά ο ΣΚΑΙ.

Σε καταγγελίες για παράνομη μη καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού του ρεύματος προχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες αφού αφέθηκε ελεύθερος, μετά τη σύλληψή του κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, όπου οι συνδικαλιστές είχαν κάνει κατάληψη. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο από τον έλεγχο που έκαναν οι άνθρωποι της ΓΕΝΟΠ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ κατά την κατάληψη του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν καταβάλουν το ΕΕΤΗΔΕ επιχειρήσεις όπως το ΙΚΕΑ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΣΚΑΙ, ΚΑΖΙΝΟ Πάρνηθας και ΚΑΖΙΝΟ Θεσσαλονίκης. Επίσης ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιβλήθηκε το ΕΕΤΗΔΕ, προβλέπει σε μη οικιακούς χώρους άνω των 1000 τετραγωνικών έκπτωση 30%, άνω των 2000 τετραγωνικών 60% και άνω των 4000 τετραγωνικών πλήρη απαλλαγή.


Καταγγελίες για απαλλαγές και μειωμένες χρεώσεις του τέλους ακινήτων σε επιχειρηματίες

Ο κ. Φωτόπουλος έθεσε συγκεκριμένα τα ερωτήματα για ποιο λόγο απηλλάγησαν – όπως ο ίδιος υποστήριξε – από το τέλος ακινήτων τα καζίνο Θεσσαλονίκης και Πάρνηθας, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ο εκδοτικός οίκος Πήγασος, το κατάστημα ΙΚΕΑ στα Σπάτα και η επιχείρηση Μισελέν.
Επίσης, πώς δικαιολογείται το ότι –σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία χρεώθηκε το τέλος ακινήτων σε τέσσερα κτίρια που ανήκουν στον όμιλο Βωβού επί της λεωφόρου Κηφισίας μειώθηκαν από την περίοδο που επιβλήθηκε το τέλος ενώ ήταν πολλαπλάσια όταν χρεωνόταν μόνο το ΤΑΠ.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, με τη διαδικασία αυτή ο κ. Βωβός πλήρωσε 1.250.466 ευρώ λιγότερα για το τέλος.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.
Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:
Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι τα ερωτήματα που γεννώνται χρήζουν διερεύνησης από τον εισαγγελέα και κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να τοποθετηθούν επί του θέματος. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το τέλος ακινήτων ελήφθη πριν ισχύσουν οι εκπτώσεις 30% - 60% για τις μεγάλες επιφάνειες.


Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΚΑΙ στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία που εκμεταλλεύεται το σταθμό μίλησε δε ψευδή στοιχεία και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.
"H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ήθελε να ενημερώσει τον κ. Φωτόπουλο ότι είναι ενοικιάστρια του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και όχι ιδιοκτήτρια, και υπό αυτή την έννοια δεν υπόκειται στην υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων.
H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος της", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

ΠΗΓΕΣ : http://www.ert.gr , http://www.newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *