Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ! ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που ολοκληρωνόταν η μεγαλειώδης πορεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός είναι ο 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης Ξενοφώντας Λούγαρης, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ. Αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς, η οποία, ενδεχομένως, να προκλήθηκε από την εκτεταμένη ρίψη χημικών.
Το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 65χρονου ναυτεργάτη και η οποία αναφέρει τα εξής:
"Ο συναγωνιστής μας που απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης και ο οποίος πάλευε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Από τη πρώτη στιγμή που αισθάνθηκε δυσφορία, του προσφέρθηκε βοήθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΠΑΜΕ και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναγωνιστή μας".
Ο διαδηλωτής, του οποίου η καταστάση είναι σοβαρή, νοσηλεύεται τον Ευαγγελισμό αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα στο κεφάλι και τα άκρα.

Οι τραυματισμοί συνέβησαν όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκλείσουν την οδό Βασ. Γεωργίου και να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να περάσουν.
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους διαδηλωτές και βίαιες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών και βοβμίδων κρότου λάμψης μέσα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι διαδηλωτές που παρέμεναν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος άρχισαν να τρέχουν προς τα γύρω στενά για να προφυλαχθούν.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε αρκετές επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» της πλατείας, καθώς οι διαδηλωτές επέμεναν να επιστρέφουν παρά το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς είχαν αποκλειστεί από τα ΜΑΤ στη Μητροπόλεως και την Ερμού. Οι προσαγωγές διαδηλωτών από την αστυνομία μέχρι τη διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ξεπέρασαν τις 50!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *