Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η «απολογία» Βενιζέλου


Scale_of_justice

Στην πρόσφατη συζήτηση που έγινε στη Βουλή (18 Ιανουαρίου 2013) για τη λίστα Λαγκάρντ και για τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών, τα κόμματα τής αντιπολιτεύσεως ζήτησαν να ερευνηθεί κι η τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών τού νυν αρχηγού τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευαγ. Βενιζέλου.
Στον προαναφερόμενο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα τού Υπουργού Οικονομικών, τού δόθηκε «ατύπως» (όπως ισχυρίσθηκε) η λίστα Λαγκάρντ σε «στικάκι». Ο εν λόγω πολιτικός (καθηγητής τού Συνταγματικού δικαίου και δικηγόρος) όταν έπαυσε να είναι υπουργός Οικονομικών, αντί να το επιστρέψει, έστω και «ατύπως», και να ενημερώσει σχετικά τον διάδοχό του στο Υπουργείο Οικονομικών, θεώρησε «καθήκον» του να το «κρατήσει» (άραγε αυτά δίδασκε στους φοιτητές του;).
Όταν δε το θέμα τής λίστας Λαγκάρντ κυριαρχούσε στα Μ.Μ.Ε. και έπαιρνε διαστάσεις, τότε ο εν λόγω πολιτικός «θυμήθηκε» ότι είχε στην κατοχή του το «στικάκι», στο οποίο υπήρχε η προαναφερθείσα λίστα, και το έστειλε στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Στην διεξαχθείσα στη Βουλή συζήτηση ο αρχηγός τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ανέπτυξε έναν μακροσκελή απολογισμό τών όσων αυτός έπραξε κατά τη διάρκεια, που είχε κυβερνητικά καθήκοντα. Χρησιμοποιούσε δε, αυτάρεσκα, συνεχώς το «εγώ», σε σημείο που χάσαμε τον λογαριασμό. Για όλη δε την πολιτική του διαδρομή δεν βρήκε κάτι το λανθασμένο, είτε σε πράξη, είτε σε παράλειψη, που να διέπραξε.
Πέρα όμως από τα παραπάνω ανέφερε ότι, σχεδόν όλες, οι Γερμανικές εταιρείες που συναλλάχθηκαν με τη χώρα μας, πολλές από τις οποίες ανέφερε ονομαστικά, από το 1925 μέχρι και σήμερα, συμμετείχαν σε διαπλοκή – διαφθορά με την ελληνική πολιτική εξουσία (αυτό καταλάβαμε) και επίσης ότι ο ίδιος κατέχει απόρρητα στοιχεία τού Υπουργείου Άμυνας τής χώρας μας.
Ακούγοντας, λοιπόν, αυτήν την «απολογία» Βενιζέλου και δη την παραδοχή του ότι κράτησε το «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ και ότι έχει, επίσης, κρατήσει απόρρητα στοιχεία τού Υπουργείου Άμυνας και πιθανόν και στοιχεία και από τα άλλα υπουργεία στα οποία εθήτευσε, θυμήθηκα τον George Orwell, που στο γνωστό έργο του «1984» επισημαίνει ότι «Αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον». Τότε έκανα τη σκέψη ότι ίσως η προαναφερθείσα επισήμανση τού G. Orwell να εξηγεί το σημερινό δράμα τής χώρας μας.
Ο αρχηγός τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. προφανώς αγνοεί αυτό που, από αρχαιοτάτων χρόνων, έλεγε ο Αίσωπος ότι «Το κακό που δεν τιμωρείται στην αρχή, μεγαλώνει». Η εντύπωση, που η συμπεριφορά τού κ. Βενιζέλου μας δίνει, κάθε άλλο παρά μας πείθει ότι, πράγματι, επιθυμεί την πάταξη τής διαπλοκής και γενικά τής διαφθοράς.
Η τήρηση και η επιβολή τής νομιμότητας, γι’ αυτούς που την θέλουν και την επιδιώκουν, είναι κάτι το απλό. Αυτοί που δεν την θέλουν προτείνουν και ψηφίζουν διφορούμενους, σύνθετους και «μπερδεμένους» νόμους, απεχθάνονται την απλότητα και την καθαρότητα τών νόμων και μετέρχονται μακροσκελείς, αντιφατικούς, σοφιστικούς και βερμπαλιστικούς λόγους και αστείες δικαιολογίες τύπου «απολογίας» Βενιζέλου.
Ο αρχηγός τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. είτε αστειεύεται («Άντε καλέ»), είτε όχι, είναι επικίνδυνος … τουλάχιστον λόγω ανικανότητας.

ΔΙΚΑΙΟΦΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *