Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο εμπαιγμός τής κάλπης


aristeides

Γράφει ο Αριστείδης ο Δίκαιος.
Κάλπη (η) = Η γνωστή ψηφοδόχος
Κάλπης (ο) = Αυτός που εξαπατά τούς άλλους, που είναι αφερέγγυος στις συναλλαγές του. Συν.: απατεώνας, αναξιόπιστος. Από την τουρκ. λέξη Kalp.
Από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αποδείχθηκε, πλήρως, ο εμπαιγμός τών πολιτικών τόσο προς τούς θεσμούς, που οι ίδιοι, έχουν θεσμοθετήσει, όσο και σ' ό,τι αφορά την πραγματική επιθυμία τους να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι υπέπεσαν σε τυχόν ποινικά αδικήματα στο χειρισμό τής λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.
Διαπιστώσαμε το πόσο "σέβονται" την μυστικότητα τής ψήφου. Ύστερα από πολλές ώρες διασκέψεων και συζητήσεων, αποφάσισαν την πονηρή λύση τών τεσσάρων καλπών και τών τεσσάρων ψηφοδελτίων, αντί τής καθαρής επιλογής τής μίας κάλπης και τού ενός ψηφοδελτίου (στο οποίο θα αναγράφονταν τα τέσσερα, προς διερεύνηση, πρόσωπα και τα αντίστοιχα προς αυτά αδικήματα). Ο πρωθυπουργός τής χώρας και η συντριπτική πλειοψηφία τών υπουργών δεν παρέστησαν στη Βουλή και τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός τής ΔΗΜ.ΑΡ. και ο τ. πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου το μεν δεν έλαβαν μέρος στη σχετική συζήτηση, το δε, έλαβαν μέρος μόνο στην ψηφοφορία. Τόσο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όσο και ο τ. πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου "τήρησαν" τη μυστικότητα τής ψήφου επιλέγοντας να ψηφίσουν μόνο στη μία κάλπη (στην πρώτη), πράγμα που, επίσης έπραξαν και κάποιοι βουλευτές - καθηγητές πανεπιστημίου και δη συνταγματολόγοι. Τέλος ο αρχηγός τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήλωσε "αστειευόμενος" ότι έχει στην κατοχή του απόρρητα στοιχεία τού Υπουργείου Άμυνας τής χώρας μας.
Όσο για το αποτέλεσμα τής ψηφοφορίας η Ν.Δ. και η ΔΗΜ.ΑΡ. απήλλαξαν τυπικά και ουσιαστικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από κάθε ευθύνη (ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει διαγραφεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.), η δε Αριστερά (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. και Κ.Κ.Ε.) τον τ. πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου. Πλην όμως, όταν πας να καθαρίσεις έναν βάλτο, όπως ακριβώς ισχυρίζονται οι πολιτικοί μας, δεν διαπραγματεύεσαι με τα βατράχια. 
Αριστείδης ο Δίκαιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *